NAKON 100 GODINA

Sarajevska filharmonija nabavila novi koncertni klavir, ključeve simbolično predao Forto

Direktor Sarajevske filharmonije Vedran Tuce je prisustvovao selekciji klavira u tvornici "Steinway&Sons" u Hamburgu 5. decembra

E. Ć.

29.12.2022

Novi klavir stigao u Sarajevsku filharmoniju - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Nakon 100 godina Sarajevska filharmonija konačno je nabavila novi koncertni klavir, a posebnom trenutku njegovog dolaska u Sarajevo prisustvovao je i Edin Forto, premijer Vlade Kantona Sarajevo. 

Forto je simbolično uručio ključeve novog "Steinway & Sons" koncertnog klavira direktoru Sarajevske filharmonije Vedranu Tucetu, naglašavajući važnost ovog događaja.

- Ulaganje u kulturnu infrastrukturu prioritet je svih prioriteta i tako mora biti ukoliko želimo imati budućnost - istakao je Forto.

Podsjećamo da je 5. decembra 2022. godine, direktor Sarajevske filharmonije Vedran Tuce u tvornici "Steinway&Sons" u Hamburgu, prisustvovao selekciji klavira, a od sedam ponuđenih primjeraka odgovarajući za Sarajevsku filharmoniju odabrao je renomirani pijanista Ruben Dalibaltayan.

Prema tadašnjim informacijama klavir je trebao stići tek početkom 2023. godine, međutim predivno iznenađenje stiglo je Sarajevskoj filharmoniji u posljednjim danima ove godine.

- Dobili smo najljepši novogodišnji poklon u stogodišnjem postojanju Sarajevske filharmonije i time napokon omogućili nastup najboljih umjetnika svjetske pijanističke scene u Sarajevu. Nadam se da će i naredni saziv vlasti pratiti praksu svojih prethodnika i nastaviti ulagati u kulturu - izjavio je direktor Vedran Tuce.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.