OBEĆALA SPEKTAKL

Počela Druga radna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo: Pojavila se i Sebija Izetbegović

Na dnevnom redu pred zastupnicima se našlo šest tačaka

Sebija Izetbegović an današnjoj sjednici. Screenshot

Piše: E. Ma.

30.12.2022

U Sarajevu je počela druga sjednica novog sastava Skupštine Kantona Sarajevo, a na dnevnom redu je šest tačaka.

Sjednici prisustvuje 31 zastupnik, a među njima je i Sebija Izetbegović, zastupnica SDA, direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu i supruga Bakira Izetbegovića, lidera SDA, a koja je propustila Prvu radnu sjednicu Skupštine KS. Tokom kampanje, Izetbegović je simpatizerima SDA i svim građanima obećala spektakl ukoliko bude izabrana.

Nakon pitanja, inicijativa i odgovora, zastupnici će raspravljati o Prijedlogu Odluke kojom se Ministarstvu za boračka pitanja Kantona Sarajevo daje saglasnost da može pristupiti potpisivanju ugovora imovinsko-pravne prirode.

Također, na dnevnom redu je i Prijedlog Odluke kojom se Ministarstvu za boračka pitanja Kantona Sarajevo daje saglasnost da može u ime Kantona Sarajevo pristupiti potpisivanju ugovora za dodjelu stana u vlasništvo pripadnicima braniteljske populacije, kao i Prijedlog Odluke kojom se Kantonu Sarajevo daje saglasnost da može pristupiti potpisivanju ugovora imovinsko-pravne prirode.

Posljednjeg radnog dana 2022. zastupnici će raspravljati i o Prijedlogu Odluke o proglašenju boračkih udruženja, organizacija i saveza od posebnog interesa za Kanton Sarajevo, kao i o Prijedlogu Odluke o davanju saglasnosti Zavodu za izgradnju Kantona Sarajevo i Direkciji za puteve Kantona Sarajevo, za zaključivanje Ugovora o kupoprodaji privremenog objekta radi rušenja, između Kantona Sarajevo, Ministarstvo saobraćaja - Direkcija za puteve Kantona Sarajevo i Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo sa jedne strane i Tucaković Ilijaza sa druge strane, u svrhu izgradnje IX transverzale.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.