ZAHTJEV TOPLANAMA

Aljoša Čampara uputio inicijativu: Umanjiti račune za grijanje za decembar

Dnevne temperature bile iznad prosjeka, što je rezultiralo manjim utroškom svih energenata za zagrijavanje svih objekata

Čampara: Osmisliti modalitet. Avaz

Piše: E. Ma.

11.1.2023

Aljoša Čampara, zastupnik Naroda i pravde u Skupštini Kantona Sarajevo Aljoša Čampara uputio je inicijativu da se od KJKP "Toplane-Sarajevo" hitno zatraži da na osnovu podataka o utrošku prirodnog plina izvrši umanjenje računa usluga centralnog grijanja za građane za decembar.

- Ovim putem pokrećem incijativu da se od KJKP „Toplane-Sarajevo“ d.o.o. hitno zatraži da na osnovu podataka o utrošku prirodnog gasa kao osnovnog energenta za proizvodnju toplotne energije u mjesecu decembru i evidentnih odstupanja od planiranih utrošenih sredstava, izvrši umanjenje računa usluga centralnog grijanja za građane za navedeni mjesec, a sve u saradnji sa resornim kantonalnim ministarstvom - naveo je Čampara u inicijativi.

Obrazložio je da, imajući u vidu činjenicu da su tokom decembra 2022. godine, dnevne temperature spoljnog vazduha bile iznad prosjeka, što je rezultiralo manjim utroškom svih energenata za zagrijavanje svih objekata u Kantonu Sarajevo, resorno ministarstvo u saradnji sa KJKP "Toplane" potrebno je da osmisli modalitet koji će omogućiti umanjenje računa za domaćinstva, posebno iz razloga što je cijena grijanja za  decembar već bila poskupljena, dok stvarnog utroška nije bilo zbog vremenskih uvjeta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.