SREDNJOBOSANSKI KANTON

Pola vijeka nakon mature učenika Srednje ekonomske škole u Bugojnu

Naredni susret zakazuju za treću subotu mjeseca maja 2017.godine

A. Vr.

6.6.2016

 

Nekadašnji učenici Srednje ekonomske škole u Bugojnu, generacije 1962/66.godine, obilježili su 50.godišnjicu polože nemature srednje škole.

Na susret i proslavu uspjeha završetka srednje škole došli su iz više krajeva bivše Jugoslavije i iz drugih evropskih država. Svečanosti je prisustvovala i njihova profesorica Juričić Dubravka.

Vidno raspoloženi i sretni što se sastaju i vide nakon 50 godina, pored spomenika ispred zgrade Gimnazije u Bugojnu, u kojoj je bila i njihova škola, slikali su se, a potom ušli u učionicu u kojoj su započeli srednje obrazovanje. 

Na licima prisutnih moglo se zapaziti prisjećanje na te dane, na profesore Pašić Izeta(bio i direktor), Pejnovića, Ilića,profesorice Daru (koja je bila razrednica),Trto Aliju, Mladenović Branku, Pašić-Ždralović Tefiku, Buble Branku i sve druge, kojih se sjećaju kao dobrih nastavnika i pedagoga, koji su se ophodili i roditeljski.

Svečano druženje nastavili su u restoranu Lovačkog doma u Bugojnu uz evociranje uspomena iz mladih dana i svojih životnih puteva, te uz zajednički ručak,muziku, ples i pjesme (koje su pjevali na maturskoj večeri 1966.godine i u toku srednjoškolskog druženja) 50.godišnjicu proslavljali do 23 sata.

Naredni susret zakazuju za treću subotu mjeseca maja 2017.godine u 15 sati pred zgradom Gimnazije u Bugojnu, na koji pozivaju sve pripadnike/ce generacije.  

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.