SREDNJOBOSANSKI KANTON

BUGOJNO Okončani 19. susreti planinara Balkana

Druženje ljubitelja prirode iz 7 država

A. MANDŽIĆ

7.6.2016

Bugojno i Planinarsko društvo „Koprivnica“ bili su domaćin trodnevnog 19. susreta planinara Balkana. Učestvovalo je 27 planinarskih društava iz Bosne i Hercegovine i regije, od kojih je 15 društava član Unije balkanskih susreta. Osim iz BiH, učesnici su bili i iz Makedonije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Bugarske. 

Logorska vatra
         
Svečano otvaranje ovogodišnjih susreta upriličeno je uz logorsku vatru i prigodan program na platou PD ''Duboka''. Organizirane su i planinarske ture preko Hajdučkih vrata, Vrane i Stožera, do Prokoškog jezera, gdje je za sve učesnike organiziran zajednički ručak. 

demonstracija-5

Demonstracija sportskog penjanja
       
Upriličena je i promocija knjige Kenana Hrustemovića „Na visovima Prenja“. Posljednjeg dana susreta na stadionu Mladost organizirana je završna svečanost kojom prilikom je priređen bogat zabavno- muzički program, a nastupili su članovi GFA, Gradski hor i Vokalni ansambl Bugojno. 

Podrška Općine     
  
Organizirana je za sve učesnike i šetnja gradom, na ispred KSC-a članovi Sekcije za sportsko penjanje ispred svojih prostorija prezentirali su penjanje uz umjetnu stijenu, zid KSC-a. Učesnici susreta su mogli pogledati i izložbu slika postavljenu u Umjetničkoj galeriji KSC-a, a susreti su završeni druženjem uz zajednički ručak.
      
Susreti planinara Balkana realizirani su uz podršku Općine Bugojno. 


      
Domaćini za pohvalu 

ruzica5

Tadić: Divan grad  

- Bilo nam je predivno, a domaćin je za svaku pohvalu. Dočekani smo kao malo gdje i želim se ponovo vratiti u ovaj divni grad. Bila su to tri dana nezaboravnog druženja - riječi su Ružice Tadić, članice PD “Zmajevac“ iz Vrdnika u Srbiji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.