SREDNJOBOSANSKI KANTON

PAZARNI DAN U GORNJEM VAKUFU Cijene povoljne, penzioneri zadovoljni

Okupili se brojni trgovci

L. F.

16.6.2016

U Gornjem Vakufu/Uskoplju jučer je bio pazarni dan te prilika da se okupe brojni trgovci, ali i kupci. Osim zelene pijace, zainteresirani mogu pazariti i na buvljaku. Bogata ponuda već tradicionalno srijedom privlači brojne mještane. Na tezgama je bilo od voća, povrća, cvijeća, suhomesnatih i mliječnih proizvoda, do odjeće.
                                   
Dok jedni pitaju za cijene, drugi kupuju i ne pitaju, samo biraju ono najbolje. Ponuda je raznovrsna i za one najprobirljivije. 

- Ovdje mogu pronaći sve potrebne i svježe prehrambene namirnice. S obzirom na to da su penzije male, cijene na pijaci su prihvatljivije nego u lokalnim trgovinama - rekao nam je Halid Gekić, jedan od kupaca.

halid-gekic

Gekić: Svježe namirnice

I trgovci su se jučer hvalili dobrom zaradom.

- Zadovoljna sam prodajom, jer i pored slabe ekonomske situacije u našoj državi, pazar je više nego dobar - kaže Hatidža Bektić.

hatidza-bektic

 Bektić je bila zadovoljna prodajom

Kupci nisu krili zadovoljstvo jer su cijene prilagođene životnom standardu. Također, prema njihovom mišljenju, zelena pijaca bi trebala biti otvorena svakim danom, a ne samo srijedom.

Trešnje pet KM

Što se tiče cijena, kilogram krompira je marka, koliko koštaju i krastavci, a paprike i paradajz su po tri marke. Za kilogram trešanja trebalo je izdvojiti pet KM, dinja je tri, a lubenica marka. Od mliječnih proizvoda kilogram kravljeg sira košta četiri marke, a litar mlijeka marku. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.