SREDNJOBOSANSKI KANTON

Bazeni "Aquaparka" u Fojnici prepuni kupača

Za mnoge zamjena za more

H. ČUKLE

13.7.2016

Nakon što je prije desetak dana otvorena sezona kupanja na bazenima „Aquaparka“ u Fojnici, iz dana u dan se povećava broj onih koji su došli da uživaju u kupanju u termalnoj vodi bazena i potraže spas od tropskih vrućina.

Podvodna masaža

Tu se nalaze dva bazena s termalnom vodom, jedan veći rekreacijski i manji dječiji, s vodenim efektima kao što su gejziri, slapovi, vodeni topovi, podvodne masaže. Prilikom naše posjete oko podne ovim bazenima tražilo se mjesto više te se nalazilo više od 500 kupača.

Uređene plaže su travnate, kamene i pješčane, gosti mogu uživati u malom nogometu, odbojci na pijesku, stonom tenisu... Vikendom imaju animacije za djecu i odrasle. Voda u bazenima je termalna, čija je temperatura 28 Celzijevih stepeni, pripremljena u skladu sa DIN standardima.

Vikendom skuplje

Što se tiče cijena, dnevna ulaznica za odrasle je 6 KM, a vikendom 8 KM. Poludnevna od 14 sati samo radnim danom je 4 KM po osobi. Djeca do 5 godina s pratiocem ne plaćaju ulaz, a od 5 do 14 godina radnim danom 4 KM, a vikendom 6 KM po osobi. Sezonske ulaznice za djecu do 14 godina su 40 KM, a za ostale osobe 60 KM po osobi. Unajmljivanje ležaljke košta 3 KM, a suncobrana 2 KM.

Spasilačka služba

Svi objekti su fizički osigurani, posjeduju spasilačku službu i tim medicinske pomoći. Najmlađi mogu uživati u parku s toboganima, ljuljačkama i klackalicama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.