SREDNJOBOSANSKI KANTON

TRAVNIK Vatrogasci i specijalci MUP-a se družili sa djecom

Zabavna škola nogometa za djevojčice

S. P.

25.8.2016

Sportski savez Srednjobosanskog kantona organizirao je Internacionalnu otvoreno-zabavnu školu nogometa za djevojčice u kojoj su pored nogometnih, učesnice imale priliku učiti i druge vještine iz svakodnbevnog života.

Tako su se pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice i Specijalci Ministarstva unutrašnjih poslova SBK/KSB družili sa djevojčicama i njihovim trenerima na stadionu garnizona u centru grada.

Cilj ovog druženja bio je da se kroz prezentiranje vježbi djevojčicama približi značaj vatrogasne službe kao i poslovi koje obavljaju prilikom požara. Jedinica za specijalne namjene MUP-a SBK/KSB izložila je opremu koju koristi prilikom intervencija, kao i vatreno oružje, ali najveću pažnju učensica projekta privukli su psi obučeni za pronalaženje eksploziva i za zaustavljanje lica u bijegu.

Vatrogasci su izveli simuliranu vježbu intervencije na gašenju požara uoptrebom mehaničkih ljestava dužine 30 metara. Ovom prilikom za realizaciju ovakvih i sličnih budućih projekata vatrogasci su Sportskom savezu SBK/KSB poklonili nekoliko vatrogasnih šljemova i pojaseva.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.