SREDNJOBOSANSKI KANTON

Podvodne ljepote Malog Plivskog jezera inspiracija za 50 fotografa

Jajce domaćin Državnom prvenstvu BiH u podvodnoj fotografiji

E. C.

5.9.2016

Podvodne ljepote Malog Plivskog jezera u Jajcu bit će inspiracija za više od 50 takmičara iz zemlje i svijeta koji će učestvovati na Međunarodnom kupu i Državnom prvenstvu BiH u podvodnoj fotografiji koje će se održati od 9.do 11. septembra u organizaciji Ronilačkog kluba "Bosna" iz Sarajeva.

Riječ je o trećem po redu takmičenju ove vrste, kojim organizatori žele da promoviraju aktivnosti podvodne fotografije i ronjenja generalno.

U sklopu priprema održan je radni sastanak načelnika općine Jajce Edina Hozana s predstavnicima Ronilačkog kluba "Bosna" Sarajevo, predvođenih predsjednikom Hrvojem Gavrančićem.

sastanak

Održan radni sastanak

- Očekujemo učešče oko 50 takmičara iz zemalja okruženja. U samu organizaciju prvenstva uključio se Kajak kanu kluba i Rafting kluba "Jajce" uz podršku općine Jajce. U narednom periodu upoznat ćemo javnost sa svim detaljima, a planirana je i eko akcija čišćenja podvodnog dijela te obale Malog Plivskog jezera, rekao je Mirza Varenkić, predsjednik KKK "Jajce".

Podvodne ljepote Malog plivskog jezera snimljene fotoaparatima takmičara bit će predstavljene svim sudionicima i jajačkoj publici.

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.