SREDNJOBOSANSKI KANTON

Jajce: Mladi s biroa dobili priliku za rad

Potpisani ugovori o volonterskom radu

E. C.

21.9.2016

Općina Jajce i Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica su, u skladu sa javnim pozivom za učešće u Programu pomoći u obavljanju pripravničkog staža kroz rad bez zasnivanja radnog odnosa, potpisali ugovore o volonterskom radu sa deset volontera različitih profila visoke stručne sprema koji su se nalazili na evidenciji biroa za zapošljavanje.

Načelnik Edin Hozan primio je mlade pripravnike koji će u narednih dvanaest mjeseci biti raspoređeni na rad u Općini Jajce, u javnim preduzećima i ustanovama, te školama na području Jajca.

Za obavljanje volonterskog staža ukupno je 10 kandidata, a oni su: Mirza Kapetanović, Azemina Duranović, Dragana Grgić, Emir Duranović, Dženeta Huskić, Ana Jeličić, Aldijana Koman, Marina Ladan, Senita Melić i Jasmina Tuzlić.

- Hvala Ministarstvu  za izbjeglice i raseljena lica BiH  i Općini Jajce  kao implementatorima projekta koji su zajedničkim djelovanjem omogučili šansu pripravnicima da obave svoju stručnu praksu u nekoj od općinskih ustanova, priliku da se upoznaju, zajedno uče i međusobno sarađuju, dogovore i i izraze svoju kreativnost, ali isto tako tako da daju svoj doprinos ustanovi u kojoj će obaviti stručnu praksu - izjavio je arhelog pripravnik Mirza Kapetanović.

Načelnik Hozan mladim uposlenicima poželio je sretan početak uz želju da godinu dana iskoriste da nauče što više ali i svojim znanjem doprinesu kvalitetnijem radu institucija u kojima budu radili.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.