SREDNJOBOSANSKI KANTON

Jajce: Upriličen prijem za predstavnike probosanskih političkih stranaka

U organizaciji Medžlisa islamske zajednice

E. C.

20.10.2016

Glavni imam Medžlisa islamske zajednice Jajce Zehrudin ef. Hadžić upriličio je prijem za predstavnike probosanskih političkih stranaka SDA, SBB, SBiH i SDP, novoizabrane vijećnike u općinskom Vijeću općine Jajce, odbornike u Skupštinama opštine Šipovo i Jezero, te novoizabranog načelnika općine Jajce Edina Hozana.

Ef. Hadžić je prisutnima čestitao na izboru i naglasio važnost odgovornosti i emaneta koji preuzimaju. Sve pristune pozvao je da rade najbolje što mogu za korist zajednice Bošnjaka, kao i drugih koji žive na prostoru Medžlisa islamske zajednice Jajce.

Prisutni predstavnici političkih stranaka zahvalili su se glavnom imamu na pozivu te sebe i svoj mandat stavili u službu zajednice Bošnjaka, kao i svih ostalih građana sa područja općina Jajce, Jezero i Šipovo.

prijem-1

- Drago mi je da su glavni imam i njegovi saradnici organizirali ovakav susret. Nadam se da ćemo ubuduće imati redovne sastanke poput ovoga, ako ne mjesečne, onda barem kvartalne. Iako su jasno razgraničene nadležnosti Medžlisa Islamske zajendnice Jajce i Općinskog vijeća, vjerujem da ćemo zajedničkim idejama i snagama najbolje prepoznati i definirati potrebe svih naših građana i grada, rekla je Emina Muhić, novoizabrana vijećnica ispred OO SBB Jajce.

Na kraju je Zehrudin ef. Hadžić uručio gostima skromne poklone te naglasio da su vrata Medžlisa svakom otvorena za rad u korist zajednice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.