SREDNJOBOSANSKI KANTON

Konstituirano OV Busovača: Novi predsjedavajući Josip Mravak

Za zamjenika izabran Marko Šantić

S. P.

22.11.2016

U Busovači je danas održana konstituirajuća sjednica novog Općinskog vijeća u koje je nakon proteklih lokalnih izbora ušlo 11 vijećnika SDA, 10 HDZ-a BiH, dva DF-a, te po jedan vijećnik iz HDZ-a 1990 i SDP-a.

vijece-busovaca4

Dužnost načelnika Općine i iduće četiri godine obnašat će Asim Mekić iz SDA, a novi predsjedavajući Općinskog vijeća je Josip Mravak iz HDZ-a BiH.

Za zamjenika predsjedavajućeg izabran je Marko Šantić, također iz HDZ-a BiH.

Obraćajući se okupljenima, Mravak je izrazio želju za konstruktivnim radom i dobrom saradnjom s načelnikom i općinskim službama u cilju osiguranja što boljih uslova življenja stanovnika Busovače.

vijece-busovaca1

Mravak se zahvalio biračima na ukazanom povjerenju, te obećao kako će u iduće četiri godine nastojati opravdati ukazano povjerenje radeći na razvitku Busovače.

Od 25 vijećnika, koliko broji OV Busovača, njih 23 podržalo je ove prijedloge, dok su suzdržani bili vijećnici DF-a. Tako su pored pomenutih Mravka i Šantića u sastav Općinskog vijeća ušli još Adnan Srebrenica, Edin Kurtodža, Ervin Prosjanović, Hilmija Šečić, Edina Brkić, Senad Ibreljić, Nasih Kermo, Nedžad Orman, Latif Šabanović, Maid Neslanović i Ilma Durak (SDA), Slaven Katava, Stipo Krišto, Ivan Križanović, Pero Marković, Dragan Lovrić, Emil Velte, Ankica Komšić i Ivan Smoljo (HDZ BiH), Nedžad Muminović i Remzija Kurtić (DF), Faruk Šečić (SDP) i Mladen Plavčić (HDZ 1990).

vijece-busovaca3

Nakon što su novoizabrani vijećnici položili zakletvu, izabrana su i radna tijela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.