SREDNJOBOSANSKI KANTON

Medžlis IZ Bugojno osigurao besplatne autobuske karte za četiri srednjoškolca

Nova akcija za ugrožene porodice

Fena

19.12.2016

Besplatne mjesečne karte za četiri srednjoškolca iz ugroženih porodica, koji do škole putuju autobusom, osigurane su u najnovijoj akciji Medžlisa Islamske zajednice Bugojno.

- Zahvaljujući novcu koji je prikupio vrijedni Bugojanac Faruk ef. Terzić, koji je na dužnosti imama u Norveškoj, obradovali smo jedan broj porodica - kazao je predsjednik Komisije za društvenu i socijalnu brigu Medžlisa IZ Bugojno Rašid ef. Hubljar.

Po njegovim riječima, za srednjoškolce je osiguran iznos od po 200 KM, koji će biti iskorišten za kupovinu mjesečnih karti u drugom polugodištu.

- Ova lijepa gesta našeg sugrađanina mogla bi biti primjer drugima koji, možda, razmišljaju na koji način pomoći onima kojima je to potrebno - naglasio je.

Zahvalio je svima koji su doprinijeli uspješnom provođenju još jedne inicijative, naročito predsjedniku Medžlisa IZ Bugojno Harisu Mujiću i glavnom imamu Vehidu ef. Arnautu.

Dodao je da se, na nivou džematskih odbora, trenutno sređuju spiskovi socijalno ugroženih porodica, u saradnji sa Centrom za socijalni rad.

- Kroz različite humanitarne aktivnosti mi smo i ranije pomagali naše najugroženije članove.To  ćemo činiti i ubuduće - poručio je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.