SREDNJOBOSANSKI KANTON

Snijeg u Jajcu nije izazvao veće probleme

Ulice se čiste prema prioritetima

E. C.

13.1.2017

Od početka snježnih padavina i niskih temperatura radnici JKP "Čistoća i zelenilo" Jajce d.o.o. angažovani su na zimskom održavanju gradskih i prigradskih ulica. Osim ručnog i mašinskog uklanjanja snijega, redovno vrše posipanje ulica abrazivnim materijalom.

jajce-2

- Na osnovu ugovora o vršenju i finansiranju usluga čišćenja snijega i leda s trotoara, a radi sprečavanja poledice na gradskim ulicama i prigradskim lokalnim putevima, JKP "Čistoća i zelenilo" Jajce obavezalo se održavati čistim i prohodnim gradske ulice, njih oko 50 i 10 prigradskih u ukupnoj dužini od 38,7 km. Trenutno su prohodni svi pravci koji su preduzeću povjereni na čišćenje i održavanje, izjavio je Zijad Mujak, direktor JKP "Čistoća i zelenilo".

Kako ističe, raspolažu dovoljnim brojem ljudi i mehanizacije, te dovoljnim količinama soli i abrazivnog materijala. trenutno raspolaže s tri vozila namijenjena isključivo za zimsku službu, uključivši i vozilo za čišćenje trotoara. U slučaju potrebe preduzeće angažira i sva ostala raspoloživa vozila.

zijad-mujak

U slučaju potrebe preduzeće angažira i sva ostala raspoloživa vozila

Distribucija vode u Jajcu je uredna, a usljed niskih temperatura zabilježeni su manji problemi kao što suzamrzavanje cijevi i pucanja stakala na vodomjeru.

- Svakodnevno primom veliki broj prijava građana koje se najviše odnose na smrzavanje vode i pucanje vodovodnih cijevi u stambenim zgradama.Radnici su na terenu, te rade na rješavanju nastalih problema, kazuje nam Mujak.

Apel i zahvalnost građanima

- Ovim putem se zahvaljujemo građanima za razumijevanje i strpljenje i još jednom apeliramo na sve građane da zbog niskih temperatura puste vodu na česmama da pomalo teče, posebno u toku noći kako ne bi došlo do smrzavanje vode, govori nam za kraj Mujak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.