SREDNJOBOSANSKI KANTON

Djeca iz "Čarobnog svijeta" obišla muzej i knjižnicu

Franjevački samostan Duha Svetoga u Fojnici

H. Ču.

13.1.2017

Muzej i knjižnicu Franjevačkog samostana Duha Svetoga u Fojnici posjetila su djeca iz „Čarobnog svijeta" u Kiseljaku. Vođa ove grupe djece, njih 35, bila je Kristina Josipović, direktorica „Čarobnog svijeta", a s njom su u pratnji djece bile Irena Mrnjavac, prof. engleskog jezika, Monika Kvesić, odgajateljica, i Marija Drmač, kuharica. 

Domaćin im je bila Natalija Šimunić, voditeljica kroz muzej i knjižnicu Franjevačkog samostana u Fojnici. 

Josipović je kazala da su to djeca od prvog do petog razreda osnovne škole iz produženog boravka, koji u „Čarobnom svijetu" borave prije i poslije završene nastave u školi.

- Uživali smo u svim ljepotama od župne crkve do muzeja i knjižnice samostana i gostoprimstvu koje su nam priredili divni domaćini. Djecu su najviše interesirali muzejski eksponati iz nekadašnjeg života naših starih i minerali i rude koje su se eksploatirale u Fojnici - rekla je Josipović.

Radno vrijeme ove ustanove je od 10 do 17 sati svaki dan osim nedjelje, a cijena ulaznica je pet maraka za odrasle, djeca, studenti i penzioneri imaju popust.

Muzej zatvara vrata

Usljed visokih minusa i nemogućnosti grijanja prostorija od 13. januara muzej i knjižnica Franjevačkog samostana Duha Svetoga neće biti otvoreni za posjetioce do daljnjeg.  

- Kada se steknu uvjeti za mogućnost rada i temperature porastu iznad nule, opet će biti otvoreni, a o tome ćemo obavijestiti javnost - kazala je Natalija Šimunić, voditeljica kroz muzej i knjižnicu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.