SREDNJOBOSANSKI KANTON

Zbog prošlosti Travnik treba biti organiziran kao grad

Vlatka Lukić, predsjedavajuća Općinskog vijeća

K. KAVAZOVIĆ

15.1.2017

Vlatka Lukić (HDZ BiH) prva je žena na poziciji predsjedavajuće Općinskog vijeća. Ovo je njen treći mandat, pa ističe kako rad na poziciji predsjedavajuće neće biti problem s obzirom na ranije stečena iskustva.

Jedno od pitanja koja su sve stranke spominjale u predizbornoj kampanji je organizacija i funkcioniranje općine, a Lukić smatra da Travnik treba biti organiziran kao grad.

- Ne samo zbog imidža i bogate prošlosti nego najviše zbog skladne i perspektivne budućnosti. Travnik to zaslužuje i ispunjava sve zakonske uvjete da bude grad – naglašava Lukić.

Iako iza sebe ima dva mandata, spada u red mlađih vijećnika i naglašava kako posebnu pažnju treba posvetiti mladim ljudima i spriječiti njihov odlazak.

- Mladima treba više prilika u ovom vremenima koja im nisu naklonjena. Živimo u zemlji i u vremenu gdje će mladi obrazovani i sposobni biti sve vredniji resurs, osobno ću sve učiniti da Travnik taj resurs ne gubi, nego, naprotiv, bude sve bogatiji njim – kaže Lukić.

Lukić naglašava kako će prioriteti u radu biti stabilnost i poštivanje Ustava, zakona, te principa na kojima ova zemlja počiva, kao i odgovornost i donošenje odluka koje će doprinijeti da Travnik bude lokalna zajednica za primjer drugima, te ugodno mjesto za življenje i rad iz kojeg mladi ne bi odlazili.

Novi projekti 

Ističe da su u protekla dva mandata pokrenuti i realizirani brojni projekti.

- Smatram da je potrebno nastaviti s novim još izazovnijim projektima i iskoracima. Potrebno je više motivirati, ulagati i pružati priliku mladima i onima s poduzetničkim duhom i idejama. Travnik ima resurse i ljude, samo i jedno i drugo treba staviti u funkciju razvoja i napretka – zaključuje Lukić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.