SREDNJOBOSANSKI KANTON

Pet dugogodišnjih uposlenika Doma zdravlja Bugojno otišlo raditi u Njemačku

Trend odlaska

Redakcija

18.1.2017

Pet uposlenika bugojanskog Doma zdravlja i Hitne pomoći su napustili Bugojno i otišli raditi u Njemačku, javljau Bugojno-danas.info. Kako se navodi Haris Heljić i Nidal El-Falah -  Nido, Dino Čolić, Irhad Salihić i Adis Kulaš dobili su radnu vizu i uskoro odlaze u Njemačku raditi.

Nakon što su na svojim Facebook profilima objavili informaciju da odlaze raditi u Njemačku, uslijedila je lavina komentara radnih kolega i prijatelja

-Tužno … drage moje kolege nek vam je sretno. Neponovljiva petorka u SHP , fino je bilo raditi i družiti se s vama - jedan je kood komentara.

 Neki su napisali da im niij drago sto odlaze ali su im ipak poželjeli  sreću.

-Pa hoće li iko stručan ostat da nas liječi, majke mi me strah ovih novih, čast njima ali iskustvo je iskustvo. Vama momci sretno i hvala na svemu. - stoji u jednom komentaru.

Tuga i nevjerica je zavladala nakon saznanja da petorka napušta Bugojno, svima dobro poznati i uvijek na raspolaganju i usluzi. Hitna služba Doma zdravlja Bugojno je imala ekipu koja je bila prepoznatljiva na nivou cijele BiH, što pokazuju i reakcije pacijenata, kolega i prijatelja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.