SREDNJOBOSANSKI KANTON

Imami pomažu socijalno ugrožene porodice

Humana misija Fonda MIZ Kiseljak

K. T.

19.1.2017

Sredinom 2016. godine MIZ Kiseljak je osnovao Fond za socijalnu brigu građana Kiseljaka i Kreševa. Otad do danas ovaj fond je ugroženom stanovništvu podijelio hrane i drugih potrepština u vrijednosti višoj od 10.000 KM. U Fond novac redovno uplaćuju imami iz općina Kiseljak i Kreševo, ali i građani.

- Fond je osnovan s ciljem da pomogne ugrožene građane Kiseljaka i Kreševa, ali pomoć je išla i u druge općine. Cilj je bio pomoći onima teškog imovinskog stanja, bolesnima, ali i u kupovini knjiga, ogrjeva i slično - rekao je Kenan ef. Bajrić, glavni imam MIZ Kiseljak i jedan od osnivača ovog fonda.

Kako kaže, u principu, novac se ne daje naruke, nego se utroši kupovinom potrepština, i to isključivo bh. proizvoda. Tako su nedavno donaciju od 1.000 KM koju su dobili od jednog džematlije utrošili na kupovinu raznih proizvoda te su ih podijelili onima kojima su najpotrebniji. 

Račun sa, kako kažu, 99 posto bh. proizvoda na kraju je bio dugačak više od četiri metra. Iz MIZ Kiseljak najavili su nastavak ovakvih akcija, ali i pozvali one koji mogu da pomognu u realizaciji ove humane misije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.