SREDNJOBOSANSKI KANTON

Udruženje Jajčana "Kraljevski grad": Pozivamo stranačka vodstva da se uozbilje i formiraju vlast u gradu

Saopćenje za javnost

Redakcija

6.2.2017

Udruženje Jajčana "Kraljevski grad" izdalo je saopćenje za javnost u kojem se navodi teška situacija koja vlada u ovom gradu, ali i naglašava da je Jajce jedina općina u BiH, pored Stoca i Mostara, koja ni skoro tri mjeseca nakon izbora nije formirala vlast.

Saopćenje prenosimo u cjelosti:

Udruženje Jajčana "Kraljevski grad" poziva sve političke partije koje djeluju u Općinskom vijeću Jajce da što prije uspostave općinsku vlast i prestanu građane držati kao svoje taoce.

Jajce, naime, nema još usvojen budžet za 2017. godinu, zbog čega je ugroženo i osnovno funkcioniranje Općine.

Javnosti je skoro nepoznato da je Jajce, ako se izuzmu Stolac i Mostar, jedina općina u BiH, koja ni skoro tri i po mjeseca od izbora nije formirala vlast, što je poražavajuće.

Koliko je poznato, predsjedavajući Općinskog vijeća i njegovi zamjenici nisu izabrani isključivo zbog međustranačke raspodjele javnih ustanova i preduzeća. Stoga, pozivamo stranačka rukovodstva da se uozbilje i formiraju vlast u skladu s rezultatima općinskih izbora iz 2016. godine.

Također, apeliramo na rukovodstva stranaka okupljenih oko HDZ-a da prestanu s politikom ucjena i medijske obmane građana te da u saradnji s političkim partnerima provedu volju Jajčana iskazanu na proteklim izborima, stoji u saopćenju.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.