SREDNJOBOSANSKI KANTON

KK Vodopad organizuje turnir: Kup kraljevskog grada Jajca

Međuanorodni turnir

E.C.

13.2.2017

Međunarodni košarkaški kup kraljevskog grada naziv je košarkaškog turnira za dječake rođene 2003. godine i mlađe koji će se od 17. do 19. februara, drugu godinu zaredom, održati u Jajcu.

Organizator kupa je KK "Vodopad", a pokrovitelj Općina Jajce, koja obilježava 621. godinu od prvog pisanog pomena kraljevskog grada.

Ovogodišnji turnir za razliku od prošlog nosi epitet "međunarodni“ što ga sasvim sigurno svrstava u jedan od najboljih i najjačih turnira u BiH.

- Sve utakmice košarkaškog kupa odigrat će se u Gradskoj sportskoj dvorani. Ove godine turnir smo proširili i omasovili na osam ekipa te ga podigli za jednu stepenicu više, govori nam Denis Zjajo, trener u KK "Vodopad“.

55

Na njemu će nastupiti mlađi kadeti iz osam klubova iz četiri države, među njima i oni iz Škole košarke Dražen Petrović, KK Cibona (Zagreb), OKK Spars (Sarajevo), KK Budućnost (Podgorica), KK Koš (Sarajevo), KK Dubrava (Zagreb), KK Radnički 1950 (Kragujevac) te domaćin KK Vodopad (Jajce).

Košarkaši KK "Vodopad" žele se predstaviti u najboljem svijetlu pred domaćom publikom.

- Prije svega klub i naš grad moramo predstaviti u najboljem svijetlu. Očekujem jednu dobru igru uz zalaganje te jednu borbenost svih mojih igrača na terenu. Ukoliko nam se ukaže prilika napast ćemo svaku ekipu, onoliko koliko nam mogućnosti dozvoljavaju.

Nećemo izaći na teren s ciljem samo da odigramo utakmicu. Želim da se pokažemo pred domaćom publikom na najbolji način, govori nam Zjajo.

Košarkaški turnir jedinstvna prilika za afirmaciju mladih igrača.

- Ovaj turnir vidim kao projekat koji neće biti priznat samo u BiH, već i šire. Želja nam je da Jajce pozicioniramo kao košarkašku sredinu koja je sigurno i prije rata bila, a može biti i u budućnosti, ističe Zjajo.

Otvorenje turnira je u petak u 20 sati, nakon čega će biti odigrana i prva utakmica između momčadi KK "Vodopad Jajce" i KK "Cibona“.

 

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.