SREDNJOBOSANSKI KANTON

Studentima podijelili 61 stipendiju

U Novom Travniku potpisani ugovori za ovu akademsku godinu

Autor:D. P.

21.2.2017

Novotravnički studenti stavili su potpise na ugovore o dodjeli općinskih studentskih stipendija za tekuću akademsku godinu. Stipendije u iznosu od 100 KM dobio je 61 student, a općinari su naglasili da su ovog puta stipendije dodijeljene novotravničkim studentima koji studiraju u skoro svim studentskim centrima u BiH - Sarajevu, Mostaru, Travniku, Zenici, ali i izvan države. 

studenti-urucenje

Studenti će dobiti po 100 KM mjesečno 

Kako je kazao načelnik općine, Refik Lendo (SDA), lokalna zajednica i na ovaj način prati svoje studente koji bi u budućnosti trebali preuzeti odgovornost za dobrobit svih. 

- Iako nakon završetka školovanja možda neće svi brzo naći posao, sasvim je jasno da je zaposlenje danas lakše tražiti s fakultetskom diplomom nego bez nje - rekao je Lendo.

Studenti i njihovi roditelji izrazili su zadovoljstvo dobivenim stipendijama koje će im pomoći u daljnjem školovanju, a roditeljima olakšati školovanje djece.

- Stipendija će mi svakako puno pomoći u ovoj godini, odnosno nastavku školovanja - kazao je Sabahudin Petak, student četvrte godine na Internacionalnom univerzitetu u Travniku. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.