SREDNJOBOSANSKI KANTON

Općina Donji Vakuf: Svečana akademija povodom Dana nezavisnosti BiH

Povodom obilježavanja 1. marta

I.H.

1.3.2017

Svečana akademija povodom obilježavanja 1. marta, Dana nezavisnosti BiH, održana je u velikoj sali Doma kulture Donji Vakuf.

Obraćajući se prisutnima, čestitke povodom ovog izuzetno značajnog datuma za sve Bosance i Hercegovce uputili su predsjedavajući Općinskog vijeća Naser Rujanac i načelnik općine Donji Vakuf Huso Sušić.

Vraćajući se 25 godina unazad, na dan kada su se Bosanci i Hercegovci opredijelili za nezavisnu i suverenu državu Bosnu i Hercegovinu, prigodnim referatom o godinama koje su uslijedile prisutnima se obratila i profesorica historije Dženana Imširpašić.

Na akademiji su dodijeljene i nagrade za najbolje literarne radove pristigle na konkurs "Bosno i Hercegovino, budućnost te zove" koji je ranije raspisala JU Centar za kulturu, informisanje i sport Donji Vakuf.

1

Svečana akademija povodom Dana nezavisnosti (Foto: H. Rujanac)

Zahvalnice i vrijedne nagrade uručene su Ajli Balihodžić, učenici Treće osnovne škole Oborci i Dejli Rahmanović, učenici Mješovite srednje škole Donji Vakuf.

Pjesmom i recitacijom svečanost su uveličali članovi Vokalno - instrumentalnog sastava FORTE te Šahza Karahodžić, članica Dramske sekcije KUD "Nakib Abdaguć – Kiban" Donji Vakuf.

Na Dan nezavisnosti BiH, općinska delegacija položila je cvijeće na Centralno šehidsko spomen obilježje i Partizansko groblje u Donjem Vakufu.

Organizator svečane akademije bila je Općina Donji Vakuf i JU Centar za kulturu, informisanje i sport Donji Vakuf.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.