SREDNJOBOSANSKI KANTON

Ovog vikenda u Fojnici: Na 9. oldtajmer festu očekuju 40 učesnika

S prošlogodišnjeg Oldtajmer festa

Piše: H. ČUKLE

7.9.2017

Ovog vikenda u Fojnici će biti održan tradicionalni, 9. po redu Oldtajmer fest. Organizator festivala je Oldtajmer klub „Fojnica“, a na njemu će se okupiti ljubitelji starih četverotočkaša i dvotočkaša iz BiH, ali i Slovenije, Njemačke, Hrvatske, Srbije, Crne Gore... Kako smo saznali od Branka Sranića, predsjednika Organizacionog odbora, očekuje se da će učestvovati četrdesetak izlagača. 

- Prvog dana manifestacije u petak navečer u restoranu „Central“ imamo večer dobrodošlice za sve učesnike. Drugog dana u subotu u 11 sati je svečano otvaranje Oldtajmer festa na platou hotela „Stari grad“, a nakon toga svi učesnici kreću u koloni do Deževica do restorana „Luke“, gdje će biti ručak i druženje uz muziku. Vraćamo se u popodnevnim satima na večeru u Fojnicu - kaže Stanić.


Stanić: Bogat program

Posljednjeg dana Oldtajmer festa, u nedjelju, na platou hotela „Stari grad“ bit će održan ispit spretnosti za sve učesnike i građani biraju ''najvozilo''.  

- Nakon toga krećemo u koloni do Kiseljaka, gdje ćemo se zadržati u centru grada, a onda nastavljamo do Han-Ploča i motela „Zigi“, gdje ćemo imati zajednički ručak i dodjelu nagrada. Žao nam je što nam ove godine neće doći učesnici iz Mađarske, jer istog vikenda imaju oldtajmer fest u Pečuhu - ističe Stanić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.