JAJCE

Članovi Kluba „Prijatelji prirode” osmi put organizirali pohod: Speleološku šetnicu do sada obišlo više od 100 planinara iz cijele BiH

E. CRNKIĆ
28.09.2017 21:10

Foto: Učestvovali planinari iz nekoliko društava

Povodom Svjetskog dana turizma i Međunarodnog dana planina, članovi Kluba „Prijatelji prirode” iz Jajca organizirali su otvaranje speleološke šetnice osmi put na Dnolučkoj planini, prve takve vrste u BiH, koja je postala prepoznatljiva u čitavoj regiji, pa i šire. 

Uručene diplome

- Do sada je šetnicu obišlo više stotina učesnika iz raznih društava iz naše zemlje. Tako smo i ove godine upriličili uručivanje diploma svim onim učesnicima koji su prvi put uspješno obišli ovu trasu šetnice. U ovom pohodu učestvovali su Udruženje ''Eko sport'' Ključ, PD ''Vlašić'' i PD ''Karaulska gora'', kao i naši vjerni članovi kluba - navode iz Kluba „Prijatelji prirode“.

Nakon obilaska pećina Kapnice i Kapnice te jame Snježare, kolona je turu uspješno završila na lokalitetu Kulenovca, gdje je organiziran ručak za sve učesnike.

Speleološka šetnica se nalazi na Dnolučkoj planini, udaljenoj od Jajca 26 kilometara. Šetnica obilazi šest špilja i ponora, slikovite pašnjake Džumuševice, Sirokosa i Luške.

  • Obilazak jedne od pećina
    Obilazak jedne od pećina
NA VRH