SREDNJOBOSANSKI KANTON

Bugojanska SDA od potpisivanja ugovora sa stipendistima napravila predizborni skup

S potpisivanja ugovora: Ceremonija u režiji Ajkunića

Piše: Az. M.

7.11.2017

Nastavlja se ubiranje jeftinih političkih poena bugojanske Općinske organizacije SDA. Posljednji pokušaj da se demonstriraju jačina i snaga te političke opcije u Bugojnu dogodio se proteklog petka prilikom potpisivanje ugovora o stipendiranju za 2017/2018. akademsku godinu.  

- U ulozi „dušobrižnika“ pojavili su se ljudi iz vrha ove stranke, općinski vijećnici i kantonalni zastupnici, na taj način iskrivljujući sliku o „zaslugama“, koje su oni tobože pokazali prema studentima – navode u saopćenju za javnost iz Općinske organizacije (OO) SBB-a Bugojno.

Napominju da su glas za dodjelu stipendija dali klubovi vijećnika svih stranaka koje čine OV.

Jedan od razočaranih bugojanskih studenata ocijenio je ovaj događaj kao klasični predizborni skup SDA Bugojno, a ceremoniju potpisivanja ugovora sa studentima u režiji općinskog načelnika Hasana Ajkunića zakasnjelom.

- Čak šest članova te stranke došlo je da nam kažu da ništa ne bi bilo od stipendija da nije SDA i da budemo uz SDA ako hoćemo sutra da radimo te da jasno i glasno zahvaljujemo samo načelniku Ajkuniću, kao da nam on daje iz svog džepa. Jadni mi, i zato čim završim studij, pasoš u ruke i bježati ako pobijede na izborima – poručio je ovaj mladi čovjek.

SBB: Konkretno djelovanje umjesto pompeznih promocija 

- Za pompeznu sliku u režiji SDA kakva je poslana u javnost s ovog događaja nema mjesta, jer su na pitanju isplate stipendija, bolje reći ne isplate, kao i za neke druge obaveze za koje postoje odluke OV, pali svi, od vijećnika, preko općinske administracije do načelnika općine. SBB nikada neće pristati, niti učestvovati u ovakvom načinu političke promocije. Prednost će uvijek dati konkretnom djelovanju s ciljem stvaranja boljih uvjeta za život običnih građana i zaštitu njihovih interesa - poručili su iz OO SBB-a Bugojno.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.