SREDNJOBOSANSKI KANTON

Akcija Općine Kreševo: Građani biraju projekte koje treba implementirati

Z. K.

26.1.2018

Općina Kreševo ponudila je svojim građanima da kandidiraju projekte koje bi trebalo da se implementiraju u slijedećoj godini. Građanima imaju mogućnost da se elektronski izjasne o datim projektima, kao i pisanim. Elektronsko glasanje je u toku i trajat će još sedam dana, odnosno do 2. februara ove godine.

Osim elektronskim putem, građani će 2. februara moći i u prostorijama Općine glasati za projekte pisanim putem u periodu od 9 do 15 sati. Glasanje se provodi u okvir općinskog projekta „Participativni budžet“.

Projekti vrijednosti do 6.000 koje su građani predložili odnose se uglavnom na uređenje dijelova mjesnih zajednica. Osam projekata za koje se može glasati su: uređenje ograde groblja u Kojsini, čišćenje kanala i propusta u MZ Crnići, proširenje mosta u mjestu Polje, uređenje dječijeg igrališta u centru Kreševa, uređenje korita rijeke Kreševčice i ugradnja drvenih kaskada.

Također predloženi projekti su i obnova ograde i prilaza Crkve u Crnićima, uređenje korita Jaza i postavljanje ograde i kapija na mjesno groblje „Troska“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.