SREDNJOBOSANSKI KANTON

MUP SBK: 50 mladih policajaca položilo zakletvu

Piše: K. K.

16.2.2018

U bazi MUP-a Srednjobosanskog kantona u Slimenima, nadomak Travnika, 50 mladih policajaca koji su uspješno završili Policijsku akademiju danas su položili zakletvu i narednih dana počet će raditi u policijskim stanicama na području ovog kantona.

Mladim policajcima čestitali su i uručili legitimacije Feliks Vidović, ministar unutrašnjih poslova SBK i Faik Adilović, komesar MUP-a SBK, poručivši im da znanje i visoke ocjene koje su stekli u Policijskoj akademiji uspješno primjene u obavljanju redovnih zadataka u svojim policijskim stanicama.

- Ovo je složen i zahtjevan proces i odabira i obuke koji je trajao preko godinu dana i koštao je preko 250.000 KM, koliko je Vlada SBK uložila u njihovu edukaciju. Na svečanoj promociji u Policijskoj akademiji mali su visoku prosječnu ocjenu od 4,6 što je izuzetno visoko i jedna od najboljih u Policijskoj akademiji Vrace i do sada smo imali samo jednu bolju generaciju u MUP-u SBK. Nadam se da će to prenijeti u službu – kazao nam je ministar unutrašnjih poslova SBK, Feliks Vidović (HDZ BiH).

Novih 50 kadeta koji su danas promovirani u čin policajca izabrano je nakon konkursa za koji se prijavilo oko 500 kandidata.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.