SREDNJOBOSANSKI KANTON

OO SBB Bugojno: Ostvariti što bolje izborne rezultate u oktobru

OO SBB Bugojno jedan od najefikasnijih na području SBK

Az. M.

28.2.2018

U organizaciji Saveza za bolju budućnost (SBB) Bugojno održan je radni sastanak članova Općinskog odbora stranke s novoizabranim predsjednikom Kantonalnog odbora SBB-a SBK Almirom Švagom, te federalnim zastupnikom Mehrudinom Švagom.

Bilo je riječi o aktuelnoj političkoj situaciji i stranačkim aktivnostima, s akcentom na pripreme za predstojeće oktobarske izbore u Bosni i Hercegovini

Stanje u SBB-u Bugojno ocijenjeno je veoma stabilnim, a nastavljeno je konstruktivno djelovanje u donošenju odluka važnih za ostvarivanje interesa građana kroz Općinsko vijeće.

Doprinos vijećnika SBB-a u OV Bugojno ocijenjen je kao jedan od najefikasnijih od svih općinskih vijeća u SBK.

Aktivnosti na ispunjavanju programskih ciljeva i opredjeljenja SBB-a bit će pojačane u narednom periodu, navode iz bugojanskog SBB-a.

Predsjednik KO SBB SBK Almir Švago izrazio je zahvalnost OO SBB Bugojno na dosadašnjim aktivnostima i rezultatima, te najavio ambiciozan plan za predstojeće izbore.

- Cilj SBB-a u SBK je dobivanje dovoljnog povjerenja birača, koji će omogućiti da kroz ministarske pozicije i značajan broj zastupnika u Skupštini SBK realizira svoje aktivnosti proistekle iz Programa SBB-a BiH - naglasio je Švago.

SBB Bugojno spreman je dati svoj puni doprinos u postizanju što boljih rezultata na predstojećim Općim izborima, koji su zakazani za oktobar ove godine.

Percepcija prema SBB-u je sve pozitivnija i raste pozitivno raspoloženje među građanima da budu dio tima, koji pretendira da igra značajnu ulogu u budućem političkom životu Bosne i Hercegovine, poručeno je sa stranačkog skupa SBB-a u Bugojnu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.