SREDNJOBOSANSKI KANTON

Zbog ledenog vala Hrvati masovno otkazali skijaške aranžmane u BiH

A. MANDŽIĆ

2.3.2018

Zima koja je pokazala svoje pravo lice tek tokom proteklih desetak dana obradovala je uposlene u brojnih bh. skijalištima.

Zadovoljno ruke trljaju i u Ski-centru ''Rostovo'' i Etno-selu „Babići“, koje je udaljeno 12 kilometara od Bugojna, uz magistralni put Bugojno - Novi Travnik.  

Ističu da bi se obeshrabrujuća sezona, s neuobičajeno visokim temperaturama zraka za zimu, mogla na kraju pretvoriti u vrlo solidnu. Na padinama Rostova trenutno ima pola metra snijega.

Proteklog vikenda i tokom ove sedmice skijaške staze na Rostovu su ponovo u funkciji, a solidan broj ljubitelja skijanja uživa u ovom sportu.

- Nove padavine snijega su dobrodošle. Usto, niske temperature koje su preko dana u prosjeku -11, a preko noći i do -15 stepeni, pogoduju da staze imaju optimalne uvjete za skijanje. Posve smo zadovoljni posjetom proteklog vikenda i ovih dana i nadamo se da će nas vrijeme poslužiti i narednih dana - kaže rukovodilac Ski-centra ''Rostovo'' Rusmir Kurbegović.

Popunjenost kapaciteta u hotelu ''Rostovo'' i smještajnih kapaciteta Etno-sela „Babići“ je oko 50 posto. Kurbegović ističe da je ledeni val, koji je zahvatio i susjednu Hrvatsku, uvjetovao otkazivanje ranije rezerviranih aranžmana.

- Ledeni val u Hrvatskoj, jaki udari vjetra i otežano odvijanje saobraćaja u Hrvatskoj, ali i na saobraćajnicama u našoj zemlji, posebno preko planinskih prijevoja, za 30 posto su utjecali na to da se otkažu ranije rezervirane aranžmane. No, uprkos tome, nemamo razloga za nezadovoljstvo - naglašava Kurbegović.


Osmomartovska zabava

Povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, hotel ''Rostovo'' organizira zabavu. Za sjajnu atmosferu i vrhunsku zabavu zadužen je popularni ''Pink mini band'' iz Banje Luke. Cijena rezervacije za 8. mart s večerom iznosi 25 KM po osobi.


Etno-selo ''Babići'' pod snijegom

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.