TRAVNIK

Potpisan ugovor između turske Općine Izmit i JU "Bolnica Travnik"

Piše: K. K.

21.3.2018

U Travniku je danas potpisan ugovor za obnovu Porođajnog odjela JU "Bolnice Travnik" u sklopu manifestacije "Dani općine Travnik".

Partnerska Općina Izmit iz Republike Turske donirat će 300.000 eura za obnovu i opremanje Porođajnog odjela u bolnici.

Delegacija bratskog Izmita danas je obišla JU "Bolnica Travnik", a posebno su se zadržali na Porođajnom odjelu, gdje je gradonačelnik dr. Nevzet Dogan, inače specijalista-pedijatar po zanimanju, razgovarao s direktorom ove ustanove prim. dr. Mirsadom Granovom i šeficom Ginekološko-porođajne službe prim. dr. Fatimom Čurić–Ljevaković.

Nakon toga potpisan je ugovor o finansiranju projekta koji će u naredna dva mjeseca biti realiziran.

- U vrijeme kada "bijela kuga" prijeti BiH, zahvaljujući našem prijatelju i kolegi dr. Nevzetu Doganu, dobivamo poklon kojim rješavamo nešto što je rana našeg društva. Dobivamo 300.000 eura kojim će biti obnovljen kompletan Porođajni odjel. Kada bude sve završeno, to neće biti odjel za 21. nego za 22. stoljeće – rekao Granov.

Naredna faza je povezivanje stručnjaka i ljekarskog kadra iz Izmita i Travnika. Prema riječima kantonalnog premijera Tahira Lende, ovo je trenutno najveći projekt u oblasti zdravstva u Srednjobosanskom kantonu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.