TRAVNIK

Niče hotel na Starom gradu vrijedan dva miliona maraka

Hotel bi trebao početi s radom naredne godine u ovo doba

K. KAVAZOVIĆ

27.4.2018



U travničkoj ulici Varoš, u neposrednoj blizini Varoške džamije i srednjovjekovne tvrđave Stari grad, započela je gradnja hotela koji bi trebao početi s radom naredne godine u ovo doba. 

 Poseban objekt

Investitor i izvođač radova je građevinska firma „Bajrić BN“.

Vlasnik Nermin Bajrić kazao nam je kako će Travnik dobiti jedan poseban objekt kakav zaslužuje kulturno-historijska zona Stari grad.

- Ukupna površina objekta je 1.500 kvadratnih metara, sa 40 izuzetno opremljenih soba i garažnim prostorom. Svaka soba bit će posebno klimatizirana. U hotelu će biti restoran, kafeterija, slastičarnica. Angažirat ćemo profesionalne kuhare i gledat ćemo da Travnik dobije ono što mu nedostaje – kaže nam Bajrić.

Nakon višegodišnjih ulaganja u rekonstrukciju srednjovjekovne tvrđave Stari grad i brojnih projekata koje je realizirao Zavičajni muzej, ova zona postala je magnet za turiste tokom cijele godine. Prije dvije godine otvoren je na ovom lokalitetu restoran, ali broj turista iz godine u godinu raste, a činjenica da Travnik nema hotel u gradskoj zoni je višegodišnji problem.

 Potpuna udobnost

- Posebnu pažnju smo posvetili i prostoru za parkiranje vozila jer bez toga ne bi bilo ništa u ovom dijelu grada. Evo, dok izvodimo radove, rješavamo i dodatni parking prostor na jednoj lokaciji, tako da će gosti imati potpunu udobnost. Riječ je o investiciji od 1,5 do dva miliona maraka - ističe Nermin Bajrić, vlasnik uspješne građevinske firme koja je na području Travnika aktivna 17 godina.

 Gafić projektant  

Novi hotel na Starom gradu u Travniku projektirao je poznati travnički arhiteka Alija Gafić. U sve je uključena i njegova projektantska kuća „Games“.


Bajrić: Vrhunska usluga

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.