KISELJAK

Najbolja bila ekipa „Bijelih“, među kojima Azra Rizvo, Sara Bašić i Rusmin Bajrektarević

Z. K.

27.4.2018

U organizaciji Općine Kiseljak, OSCE-a u BiH, Ministarstva obrazovanja SBK te u saradnji s nastavnicima tjelesnog i zdravstvenog odgoja iz svih škola s područja općine Kiseljak održane su “Sportske igre bez granica” za učenike šestih i sedmih razreda.

Među brojnim školama, učestvavala je i Osnovna škola „Kiseljak 2“ iz Zabrđa, koju je predstavljalo 12 učenika iz šestog i sedmog razreda, a koji su na poklon dobili dvije lopte.

- Ekipe su bile pomiješane iz svih škola po bojama. Učenici su se takmičili u šest poligona i šest disciplina. Pobjednik je bila ekipa „Bijelih“, među kojima su bili i naši učenici: Azra Rizvo, Sara Bašić i Rusmin Bajrektarević, učenici sedmog razreda naše škole – rekla je pedagogica Osnovne škole „Kiseljak 2“, Adisa Barić te dodala kako su učenike vodili nastavnici Aldin Jahić i Nedžad Babačić.

Cilj “Sportskih igara bez granica” je razvijanje tolerancije i poštovanja kroz različite sportske discipline. Djeci je bilo zaista zabavno te su poželjeli još više ovakvih i sličnih susreta.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.