KONFERENCIJA ZA MEDIJE

OO SBB-a Bugojno: Neka načelnik, SDA i HDZ prekinu blokadu rada Općinskog vijeća

S današnje konferencije za medije

Az. M.

10.5.2018

- Vlast na čelu s općinskim načelnikom ne radi kako bi trebala, i kako je to zakonom određeno, već radi, u većini slučajeva, protuzakonito ili nikako – riječi su predsjednika SBB-a Bugojno Đemala Bilanovića na pres-konferenciji ove stranke. 

- Konkretno, ovom prilikom tražimo da načelnik općine s HDZ-om i SDA prestane blokirati Općinsko vijeće, da razmotri i prekontrolira finansijske izvještaje javnih preduzeća i ustanova te izvještaje o trošenju budžetskog novca Općine za period od tri posljednje godine – pozvao je Bilanović.

Naglasio je kako se ne radi o nekoliko hiljada maraka, već da su u pitanju milionske sume, koje prolaze kroz račune, kako Općine tako i javnih preduzeća i ustanova. Pozvao je da se izvještaji preduzeća i ustanova podnose, prema zakonu, nekoliko puta godišnje, te da se svaka marka mora opravdati Vijeću, odnosno građanima Bugojna.

Obraćajući se građanima, Bilanović se zapitao:" Je li ovo privatizacija institucija, je li ovo režim, je li ovo anarhija - prosudite sami."

Zapitao se i zašto bolnica nema hirurga, zašto se ne isplaćuju poljoprivredni poticaji redovno, zašto se ne isplaćuju stipendije redovno. O ovim i drugim pitanjima predsjednik bugojanskog SBB-a najavio je informiranje javnosti u narednom periodu.



Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.