SREDNJOBOSANSKI KANTON

Jajačkim ulicama prodefiliralo 238 maturanata

E. Crnkić

12.5.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Maturskim defileom 238 učenika završnih razreda jajačkih srednjih škola obilježen je kraj srednjoškolskog školovanja.

Srednja škola "Nikola Šop" ove školske godine ispratila je 92 maturanta, a Srednja strukovna škola "Jajce" 146 učenika završnih razreda.  

U svečanom mimohodu ulicama grada zasjali su u najljepšem svjetlu. Radost njihovog slavlja došli su podijeliti s njima i njihovi roditelji, prijatelji te poznanici.

Vesela povorka zaustavila se ispred Doma kulture Jajce, gdje je maturante pozdravio i načelnik općine Edin Hozan, uputivši im čestitke sa željom za uspjeh u životu i dobre ocjene tokom nastavka školovanja. 

- Drago mi je što smo ispratili još jednu generaciju jajačkih maturanata. Nadam se da će mnogi od njih razmisliti o ostanku u ovoj zemlji i da će pronaći svoje mjesto pod suncem - istakao je Hozan.

Tom prilikom, načelnik Hozan učenicama generacije uručio je novčani dar Općine Jajce u iznosu od 400 maraka i uz posebne čestitke zaželio im mnogo uspjeha u ostvarivanju životnih ciljeva. 

Učenice generacije

Učenicima generacije osigurana je i općinska stipendija za prvu godinu studija.

Treba istaći kako su ovoga puta jajačke srednje škole iznjedrile četiri učenice generacije, a to su: Elvedina Julardžija i Lamija Agić (gimnazija), Monika Idžanović (medicinski tehničar) i Samanta Jakešević (hotelijersko-turistički tehničar).

Od Doma kulture maturanti su se uputili ka ugostiteljskom objektu "Ladan", gdje je nastavljeno slavlje, koje će potrajati dugo u noć.

Uspomene ostaju i pamte se, kao i zahvala svim profesorima i ljudima koji su još jednu generaciju maturanata izveli na pravi put. Iskrene čestitke svim maturantima i neka im je sretan novi početak. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.