DAN OPĆINE BUGOJNO

Općinske plakete dodijeljene Teatru Fedra i Asimu Šahmanu

Az. M.
20.05.2018 14:59

Svečanom sjednicom u Kristalnoj sali obilježen je 20. maj, Dan općine Bugojno. Na ovoj svečanoj sjednici dodijeljene su dvije plakete općine Bugojno Teatru Fedra za doprinos razvoju općine Bugojno u kulturnom, edukativnom i drugom radu i dugogodišnjem rukometašu, rukometnom treneru i sportskom radniku Asimu Šahmanu za doprinos razvoju općine Bugojno u sportskom, humanitarnom, privrednom i drugom radu. Plakete im je uručio načelnik bugojanske općine Hasan Ajkunić.

Teatar Fedra je osnovan 1963. godine i ove godine obilježava 55. godišnjicu svog aktivnog djelovanja. U više od pet decenija nanizao je velike uspjehe, a u posljednjem desetljeću popeo se na pijedestal bh. teatarskog amaterizma. Svojim angažmanom članovi Fedre prisutni su na svim kulturnim dešavanjima u gradu i šire.

- Veliki Šekspir je prije 400 godina rekao da je ''svijet velika pozornica i da mi svi igramo svoje uloge“. Dobro bi bilo da, kad ih već igramo, nikada i nikoga ne povrijedimo. Mi to upravo tako radimo, igramo se u teatru i zbog toga smo sretni i zadovoljni. Pozivam našu publiku da i dalje prati ono što činimo i da zajedno gradimo jednu lijepu teatarsku priču – poručila je predsjednica Teatra Fedra prof. Senada Milanović.

Asim Šahman je već skoro 40 godina u i oko sporta, a posljednjih godina istakao se i kao humanitarac, ali i privrednik. Za njega se veže i uspješna organizacija jakog međunarodnog rukometnog turnira za mlade „Rukomet je moja budućnost“ te izgradnju luksuznog sportsko-rekreacionog centra vrijednog deset miliona eura u koji ulažu uspješni poslovni ljudi iz Katara.

- Odlazio sam tužan iz Bugojna, onda kada sam morao sebi i porodici osigurati egzistenciju. Vraćao sam se čim bi se stvorili uvjeti za to. Zahvalio bih investitorima SRC „Biser Rostova“ iz Katara, bez kojih ovo priznanje, vjerovatno, nikada ne bih dobio – poručio je u svom emotivnom obraćanju Šahman.

Građanima Bugojna Dan općine su, osim načelnika Ajkunića, čestitali i predsjedavajući i zamjenik predsjedavajućeg OV Bugojno Salih Gurbeta i Igor Vrljić.

U kulturno-zabavnom dijelu programa nastupili su članovi Osnovne muzičke škole Bugojno, Teatra Fedra, Vokalnog ansambla Bugojno, Ženskog vokalnog ansambla HKD ''Napredak'' - podružnica Bugojno i Gradskog hora Bugojno.

Tagovi

Bugojno
NA VRH