TRAVNIK

Aleja konzula postat će elitna zona grada

Gradnja Cvjetnog naselja počela je 2014. godine

K. KAVAZOVIĆ

24.5.2018

U proteklih nekoliko godina Aleja konzula, nekad najzapušteniji dio Travnika, postao je jedna od najljepših i najpoželjnijih zona za stanovanje.

Oronuli objekti

Počelo je izgradnjom i adaptacijom objekata dva privatna univerziteta. Najprije je Univerzitet u Travniku obnovio oronule objekte nekadašnjeg Remontnog zavoda, a nakon toga završena je i izgradnja novog, savremenog objekta Internacionalnog univerziteta Travnik.

Bio je ovo signal za druge investitore i ubrzo je počela gradnja stambenih zgrada. Najprije je počela gradnja zgrade u samoj Aleji u naselju Luka.

- Gradnja je počela 2014. godine i naziv ovog dijela je Cvjetno naselje jer u planu su još dva objekta. Bit će istog izgleda i prihvatljivi za okoliš. Projekt predviđa i podzemnu i nadzemnu garažu. U ovom prvom koji je izgrađen ima 36 stanova na šest spratova. Interes je veliki – kaže nam investitor Tomo Šimić iz firme „Voker“ iz Gradačca.

Nekoliko stotina metara dalje travnička firma „Eskimo S2“ gradi dvije nove zgrade, od kojih je jedna u završnoj fazi.

Nešto niže u travničkoj Gornjoj čaršiji Autobuska stanica Travnik dobiva novi izgled. U naredne dvije godine Autobuska stanica Travnik bit će novi poslovni centar sa ugostiteljsko-smještajnim kapacitetima, ali sa stambenim jedinicama. U toku je gradnja 36 stambenih jedinica.

Sportski centar

U neposrednoj blizini građevinska firma „Fara“ na mjestu nekadašnje ruševne kuće gradi savremeni poslovni objekt. Ova firma je nakon rata napravila najveću stambenu zgradu u Travniku te savremeni sportski centar na Kanarama, a nova poslovna zgrada je nastavak izuzetnih projekata koje su do sada realizirali.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.