SREDNJOBOSANSKI KANTON

Cvetkova-Karabaševa: Naša budućnost je zajednička budućnost u EU

Avaz.ba

29.5.2018

Ambasadorica Bugarske u BiH Avgustina Cvetkova–Karabaševa (Tzvetkova) posjetila je danas Travnik i Srednjobosanski kanton. Tokom posjete ona je razgovarala s članovima Vlade SBK, privrednicima iz SBK te s načelnikom općine Travnik Admirom Hadžiemrićem. Nakon toga posjetila je i Edukacijski fakultet i Fakultet za tehničke studije Univerziteta u Travniku i manifestaciju „Olimpic day“. 

- Tokom našeg predsjedavanja EU uspjeli smo ponovo vratiti BiH na mapu Evropske unije i nadam se da ćemo nastaviti i dalje podržavati BiH na ovom putu. Ova regija je veoma značajna za Evropsku unije i naša budućnost je zajednička budućnost i trebamo raditi zajedno – kazala je ambasadorica Bugarske u BiH.

Predsjednik Evropskog pokreta BiH Predrag Praštalo istaknuo je da je Bugarska bila najznačajniji partner Hrvatske prilikom ulaska u Evropsku uniju te da BiH ima čast i privilegiju da ima partnera kao što je Bugarska.

Ambasadorica je istaknula da već postoji saradnja sa srednjobosanskim općinama Kreševo, Kiseljak, Fojnica i Novi Travnik.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.