KISELJAK

Čišćenje rijeka, naselja, uređenje puteva, zelenih površina...

Z.K.

30.5.2018

Federalni zavod za zapošljavanje objavio je u martu 2018. godine javni poziv „Javni radovi 2018.“ Program podrazumijeva sufinansiranje i zapošljavanje nezaposlenih osoba, bez obzira na radno iskustvo, dob i stepen obrazovanja, uz zasnivanje radnog odnosa na period do tri mjeseca. 

- Na kolegiju načelnika općine Kiseljak Mladena Mišurića Ramljaka odlučeno je da Općina Kiseljak aplicira na ovaj javni poziv i kao prioritet je određeno čišćenje rijeka i javnih površina. Općina Kiseljak je objavila javni oglas za upošljavanje u programu javnih radova općine Kiseljak za 2018. godinu u trajanju od tri mjeseca – rekao je Dragomir Lučić, sekretar Općine.



Nakon provedene procedure, dodaje, potpisivanja ugovora o radu s osobama koje su se nalazile na evidenciji Službe za zapošljavanje KSB krenulo se u projekt zajedno s profesionalnim vatrogasnom postrojbom općine Kiseljak. Općina Kiseljak je, u međuvremenu, objavila i javni poziv za sudjelovanje u programu javnih radova općine Kiseljak za 2018. godinu.

- Poziv je upućen svim nevladinim organizacijama, školama, privatnim i javnim poduzećima da se aktivno uključe u ovaj projekt. Javni poziv je izazvao pozitivne reakcije te su se u program uključila srednje škole i dio osnovnih škola s područja općine Kiseljak, kao i dio sportskih klubova i ekoloških udruga - navodi Lučić.

Kako navodi, svi vrijedno rade na održavanju okoliša, a posebno su istakli mlade ljude, školarce koji svakodnevno rade na održavanju čiste i zdrave životne sredine. Lučić dodaje da se čiste rijeke, naselja, uređuju putevi, zelene površine, sadi se cvijeće...

Ovom akcijom, istakao je, htjeli su pokazati općinu Kiseljak u jednom pozitivnom svjetlu, dati priliku za rad onima koji se duže vremena nalaze na evidenciji zavoda za zapošljavanje te poslati poruku svim generacijama o važnosti zaštite svoje životne sredine. Akcija javnih radova traje do 9. jula i nadamo se da će nam se priključiti i drugi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.