BIH

Penzionerke kolačima obogatile trpezu sugrađana postača

E.C.

30.5.2018

Ramazanski post je obaveza svakog muslimana, u toplim danima sam po sebi je veliko psihičko i fizičko iskušenje. Za siromašne još teže, jer teško mogu da priušte kvalitetan obrok kojim će prekinuti cjelodnevno suzdržavanje od hrane i vode. 

Da bi im ramazan barem malo lakše prošao, potrudile su se vrijedne članice Udruženja-udruge penzionera-umirovljenika Jajce koje su posjetile Narodnu kuhinju i tom prilikom donirali slatke poslastice za iftar.

- Kolače smo namjenski izlagali na jajačkom sajmu „Step“, a jedan dio smo donirali Merhametovoj javnoj kuhinji. U ovoj akciji aktivno su učestvovale sve članice našeg udruženja koje su napravile raznovrsne kolače - kazuje Hedviga Kajić, predsjednica Udruženja.

Veliki broj humanitarnih akcija realizirali su u proteklom periodu.

- Nadam se da smo svim korisnicama obogatili ramazansku trpezu makar na jedan dan. S velikim zadovoljstvom mogu najaviti sličnu aktivnost koju ćemo realizirati i u staračkom domu u Jajcu, tako ćemo nastaviti našu dosadašnju praksu, pogotovo kad su u pitanju vjerski praznici - istakala je Hedviga.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.