Održano takmičenje iz Sire za učenike srednjih škola širom BiH

Kiseljačanke pokazale zavidno znanje o životu Muhammeda, a. s.

Z.K.
04.07.2018 09:48

Foto: Profesor Neđad Topalovi sa učenicama

Takmičenje iz Sire - životopisa Muhammeda, a. s., za učenike srednjih škola održano je širom Bosne i Hercegovine, a organizator je Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u BiH, uz podršku Ureda za društvenu brigu „Dijaneta“ Republike Turske, muftijstava i medžlisa,  kao i profesora vjeronauke.

Na ovom prestižnom takmičenju, na kojem su učesnici pokazali zavidno znanje o životu Muhammeda, a. s., učestvovali su i učenici i učenice iz Kiseljaka, ostvarivši ogroman uspjeh. Takmičenje za kiseljačke učenike održano je u Fojnici.

Prvo mjesto osvojila je Anida Jusić, kao i stipendiju za narednu školsku godinu u iznosu od 1.000 KM, a nagradno putovanje u Tursku osvojila je Sumeja Hadžalić.

- Ovo je zaista veliki uspjeh, budući da naše učenice dolaze iz jedne male sredine, a postale su šampionke na ovom takmičenju, u kojem je učestvovao veliki broj učenika širom BiH – rekao je Nermin Merhemić, predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Kiseljak.

Vjeroučitelju, dodaje Merhemić, Neđadu Topaloviću i njegovim učenicama čestitamo na postignutim uspjesima uz želju da nastave putem kojim su krenule.

Oglasi

NA VRH