FOJNICA

Tokom vikenda besplatno kupanje za sve posjetioce

H. ČUKLE

15.7.2018

Sezona kupanja u fojničkom vodenom gradu lječilišta „Reumal“ otvorena je u petak uprkos oblačnom vremenu. Ovog vikenda ulaz je za sve posjetioce besplatan.

Vodeni efekti

U Fojnici imaju dva zatvorena bazena s termalnom vodom, a također posjeduju i jedan veliki rekreacijski bazen na otvorenom i jedan manji za dječiji.

Vodeni grad se prostire na 12.000 metara, a sastoji se od velikog bazena na otvorenom te manjeg dječijeg. Tu su i vodeni efekti kao što su gejziri, slapovi, vodeni tokovi, podvodne i wellness masaže...

Pored bazena nalaze se travnate, pješčane i kamene plaže te tereni za mali nogomet, odbojku na pijesku i igralište za najmlađe s ljuljačkama, toboganima i klackalicama.

Na bazenima smo zatekli grupu dječaka, a devetogodišnji Murvet Bašić iz Fojnice kazao nam je da je voda dosta topla te da će sa drugovima dolaziti na bazene dok traje sezona.

Dvije prijateljice, Mina i Naida, su, također, došle na bazen, a kažu da su očekivale malo ljepše i toplije vrijeme.

- Bez obzira na to, ipak smo se mogle igrati s loptom i kupati. Ovdje provodimo raspust pa kad dobijemo malo boju, onda odemo možda malo i na Jadransko more – kazala je Mina.

 Cijene karata

Cijene ulaznica su iste kao i prošle godine i iznose 5 KM za odrasle radnim danima, a 7 maraka vikendom.

Poludnevna ulaznica od 14 sati radnim danom košta 3 KM. Djeca uzrasta od 5 do 14 godina radnim danom plaćaju 2, a vikendom 4 KM. Djeca do 5 godina s pratiocem ne plaćaju ulaz.

Koncert „Crvene jabuke“

Kako smo saznali, u sklopu manifestacije „Fojničko ljeto 2018“  na kompleksu bazena bit će organizirani brojni sadržaji. Među njima je i koncert grupe „Crvena jabuka“ 28. jula u 20.30 sati.

Paket ulaznice

U prodaji su i paket ulaznice, pa tako porodična 2+1 radnim danom košta 13, a vikendom 18 KM. Porodična 2+2 radnim danom košta 15, a vikendom 20 KM, dok porodična 2+3 košta radnim danom 18, a vikendom 25 KM. Iznajmljivanje ležaljki je 3 KM, a suncobrana 4 KM dan.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.