SREDNJOBOSANSKI KANTON

Kreševo: Od 26. jula počinje Outdoor foto&film festival 3fok

Z.K.

23.7.2018

U Kreševu će od 26. do 29. jula biti održan „Outdoor foto&film festival 3fok“. Kao i dosad, Festival će planinarima, alpinistima i drugim zaljubljenicima u prirodne ljepote ponuditi bogat sadržaj u formi filmova i fotografija, što je i temeljna zamisao Festivala, ali i u formi predavanja, promocija i izložbi.

Najbolje autore filmova i fotografija i ove godine očekuju vrijedne nagrade, a organizatori i sudionici prisjetit će se i prerano preminulog dugogodišnjeg planinarskog aktiviste i jednog od idejnih utemeljitelja Festivala, Zorana Šimića. Ulaz je besplatan.

Na Festivalu mogu učestvovati filmski i video radovi koji nisu stariji od tri godine, a autori mogu predstaviti najviše pet filmova ili videoradova.

Autori fotografija takmičit će se u sljedećim tematskim kategorijama: Zaboravljena ljepota prirode (planinski pejzaži), Planine, sport i avantura (aktivnosti u planini), U planini samo svoj trag ostavi (ekologija), Osvajači beskorisnog (planinarski usponi), Od podzemlja do svemira - Svjetlo u tami (podzemlje, speleologija i noćne fotografije), Od kapi do jezera (motivi vode), Sićušni i krupni stanovnici planina (biljke, životinje i macro fotografije) i Via Dinarica (vrijednosti i naslijeđe Dinarida).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.