BUGOJNO

Dvorana u „Biser Rostovu“ spremna za prve utakmice

A. MANDŽIĆ

24.7.2018

Izgradnja Sportsko-rekreativnog centra „Biser Rostovo“ na izletištu Rostovo nedaleko od Bugojna dobro napreduje, pa je tako sportska dvorana već spremna za upotrebu.

Završna faza

- Ona se može koristiti, odnosno u njoj se mogu igrati prve utakmice. Što se tiče hotela, i tu su se radovi zahuktali i možemo reći da su u završnoj fazi. Ono što nas malo usporava jeste odabir dizajna restorana i spa-centra. To nam je vrlo bitno jer se radi o dijelovima Centra koji trebaju donositi profit, koji trebaju vraćati uloženo – kaže Asim Šahman, koordinator projekta „Biser Rostovo“.

Radovi na ovom centru počeli su u decembru 2015. godine, danas je to najveća investicija na području bugojanske općine, ali i na širem prostoru Srednjobosanskog kantona. Kada budu okončani svi projektni radovi, Sportsko-rekreacioni centar na Rostovu vrijedit će oko 10 miliona eura.

Šahman ističe da je potpisano oko 90 posto ugovora s različitim dobavljačima, tako da većih kašnjenja ne bi trebalo biti u narednom periodu.   

Inače, kompletan kompleks prostire se na 74.000 kvadratnih metara, s tim što je master planom predviđena i izgradnja nogometnog igrališta s atletskom stazom, potom vanjski tereni za rukomet na pijesku, rukometno i košarkaško igralište, nekoliko teniskih terena...

Predavanja i seminari

Očekuje se da kompleks na Rostovu bude idealno mjesto za organizaciju predavanja, seminara, ali i odmor i zabavu, te zamajac za razvoj turizma na području Bugojna i gornjovrbaske regije.

Hotel i spa-centar

U sastavu kompleksa bit će i hotel sa 62 ležaja. U okviru njega bit će izgrađen i spa centar sa saunom, bazenom i teretanom, potom restoran sa 350 sjedećih mjesta, kafe-barova i drugih pratećih objekata.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.