REAKCIJE

Klub su u najgoroj sezoni u dugoj historiji vodili kadrovi SDA

Piše: M. A.

25.7.2018

Nakon što su vijećnici SBB-a i SDP-a u Općinskom vijeću Travnik pokrenuli inicijativu za preraspodjelu sredstva za sport na način da se umanje sredstva za NK Travnik i da se raspodjele drugim sportskim kolektivima, NK Travnik se oglasio saopćenjem u kojem je izneseno niz laži!

Lažne konstrukcije

- Vijećnike SBB-a i SDP-a u Općinskom vijeću Travnik očito ne zanima razvoj sporta u Travniku, rad i očuvanje sportskih objekata, dječaci i adolescenti sklonjeni i sačuvani od negativnog utjecaja ulice i viška slobodnog vremena, njihov pravilan razvoj, socijalizacija i beskonačno drugih koristi koje sport donosi mladima – navedeno je u saopćenju NK Travnik.

Autori ovog saopćenja nijednog momenta ne navode kako izgleda inicijativa dvije stranke i sa koje pozicije se novac preraspodjeljuje na koju, što je uobičajeno. Vrlo brzo bilo je jasno da su autori saopćenja kadrovi SDA i da je NK Travnik iskorišten za političko obračunavanje.

Razlog za smanjenje sredstava za NK Travnik i povećanje drugim sportskim klubovima je činjenica da je ovaj klub nakon ispadanja iz Premijer lige BiH prošle godine ispao i iz Prve lige FBiH i  tako dostigao dno! Klub su u protekloj sezoni, najgoroj u dugoj historiji, vodili kadrovi SDA. Uslijedila je i žestoka reakcija iz dvije političke stranke koje su podnijele inicijativu.

Žestok odgovor

- U ovom sramotnom saopćenju Uprave NK Travnika nigdje nije spomenuto gdje bi se usmjerila sredstva koja bi se eventualno smanjila nogometnom klubu Travnik, a obrazloženo je amandmanom. Prijedlog je da se od budžeta NK Travnik koji iznosi 114.000 KM godišnje oduzme 30.000 KM koje bi se rasporedile Košarkaškom klubu Travnik i Rukometnom klubu Travnik te dio sredstava također NK Vlašić Turbe i NK Rudar Han-Bila – pojasnili su iz SBB-a.

I iz SDP-a su, također, reagirali na laži iz NK Travnik.

- Da imate časti i poštenja, gledajući ostale sportske klubove, vi biste šutjeli, a ne pisali političke pamflete koji nemaju veze sa stvarnošću. I sramota je što nećete da priznate da ste nesposobni voditi klub koji ste svojim neznanjem doveli u Drugu ligu FBiH – poručili su iz SDP-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.