TAKMIČENJE

Završen turnir u fudbalu na pijesku, "Spartak" imao najviše uspjeha

Ljeto na Vrbasu

Avaz.ba

25.7.2018

Članovi Škole fudbala ''Spartak'' imali su najviše uspjeha na turniru u fudbalu na pijesku koji je održan na "Akvani", u sklopu 65. manifestacije Ljeto na Vrbasu.

"Spartanci" su slavili u konkurenciji dječaka rođenih 2010. ili 2011. godine pobijedivši ŠF ''Mladost'' iz Glamočana 4:1, a isti rivali odmjerili su snage u kategoriji 2005/2006, gdje je Spartak slavio 2:1. Sa zlatnim medaljama  kući su ipak otišli i članovi ''Mladosti'', koji su u kategoriji 2008/2009. savladali ekipu Prizma dent 1:0. Na turniru su učestvovale 24 ekipe, a revijalnu utakmicu odigrale su i djevojčice.

- Pokazalo se da smo napravili odličan potez kada smo odlučili da ove godine organiziramo turnir za najmlađe, a ne za seniore. Bilo je prelijepo dva dana gledati dječake i djevojčice koji su pokazali odličan fudbal i borbenost, a u pauzama između utakmica uživali u kupanju. Medalje su dobili najbolji, ali su pravi pobjednici svi koji su učestvovali, dakle, više od 200 dječaka i djevojčica - rekao je organizator turnira Vladimir Kuvalja.

Priznanja najboljima uručili su nekada odlični fudbaler Đorđe Inđić i proslavljena košarkašica Slađana Golić, inače zaposlena u Turističkoj organizaciji Banja Luka, pod čijim se patronatom održava Ljeto na Vrbasu. 

Već u četvrtak starta turnir u odbojci na pijesku za seniorke i seniore. Organizaciju svih sportskih turnira u sklopu Ljeta na Vrbasu pomogli su "Banjalučka pivara", "Jana", "Dukat", "Triglav osiguranje", "Capriolo", "Enmon" i "Žitopeka".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.