PRIPREME

Otkazani skokovi s vodopada Plive u Jajcu

Vodopad u Jajcu

E.C.

29.7.2018

Peti međunarodni skokovi u Jajcu, najavljeni za 4. avgust, neće biti održani. 

Razlog otkazivanja skokova je taj što bučnica ispod vodopada nije očišćena od pijeska, odnosno dio u koji skakači uranjaju. Prema posljednjim mjerenjima, dubina vode u bučnici je iznosila svega 1,5 metara.

U okviru priprema za održavanje skokova bilo je najavljeno čišćenje bučnice ispod vodopada Plive, smanjen je bio i dotok vode, ali iz nepoznatih razloga to nije urađeno.

Prethodne četiri sportsko-turističke manifestacije organizirala je JU Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala grada Jajca, uz generalno pokroviteljstvo Općine Jajce.

Organizacione aktivnosti skokova od ove godine prebačene su na novoformiranu JU Sport i rekreacija, koja djeluje svega nekoliko mjeseci.

Značajna manifestacija

O jajačkim skokovima pisali su brojni domaći i strani mediji, a prethodne četiri godine pratilo ih je više od 20.000 ljudi.

Na 3. skokovima u revijalnom dijelu učestvovao je deveterostruki svjetski prvak Kolumbijac Orlando Duke (Duque). Po dvije pobjede na ovoj veoma značajnoj sportsko-turističkoj manifestaciji imaju Sarajlija Dino Bajrić i čuveni Mostarac Lorens Listo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.