BUGOJNO

U skoku na glavu najbolji Konjičanin Danko Dangubić

Prisustvovao veliki broj posjetilaca

A. MANDŽIĆ

4.8.2018

U bugojanskoj mjesnoj zajednici Kopčić održan je tradicionalni  bosanski narodni teferič – Alđun. Organizator teferiča bila je MZ uz podršku Općine.           

Iako radni dan, u Kopčić je došao veliki broj posjetilaca iz Bugojna i drugih općina Srednjobosanskog kantona. Kao ni proteklih  godina, ni ove nije nedostajalo raznovrsne ponude jela i pića, ali i bogatih zabavnih sadržaja. 

Dvije serije

Najviše pažnje prisutnih posjetilaca izazvali su skokovi na glavu. Takmičenje je i ove godine imalo internacionalni karakter jer je učestvovao i Bojan Vasić iz Novog Sada. Osim njega, bilo je još 13 skakača iz Mostara, Konjica, Zenice, Banje Luke i Bugojna.

U dvije serije skokova najviše je pokazao Danko Dangubić iz Konjica, redovni učesnik skokova u Kopčiću, prošlogodišnji viceprvak. Njegovi skokovi su izmamili najviše aplauza.

- Uvijek mi je drago nastupiti u Kopčiću i zahvaljujem organizatoru što uspješno već duži niz godina organizira skokove, u kojima uživa veliki broj posjetilaca. Nadam se da će domaćin smoći snage i ovu skakaonicu podići još koji metar, kako bi takmičenje bilo još atraktivnije - kaže Dangubić. 



        


 

Ukupna atmosfera

Drugi je bio Banjalučanin Đorđe Gajić, koji je također poznat brojnim ljubiteljima skokova s područja gornjovrbaske regije.  

- Svake godine se rado vraćam ovdje. Ambijent i ukupna atmosfera su veoma pozitivni i evo ove godine drugo mjesto na kraju sezone. Veoma sam zadovoljan – rekao nam je Gajić.

Treću poziciju je zauzeo Igor Arsenić iz Banje Luke.

Žiriju nije bilo lako

Peteročlani žiri koji je radio u sastavu dr. Dženad Jusić, predsjednik, i članovi profesori Mirza Idrizović, Vahid Duraković, dr. Besim Sadagić i Ibro Zukanović, trener, nije imao jednostavan zadatak da od velikog broja kvalitetnih skokova ocijeni one najbolje.

Pehare, novčane nagrade i diplome trojici prvoplasiranih uručili su Jusić, predsjednik MZ Kopčić Edib Mehić i načelnik općine Hasan Ajkunić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.