TRAVNIK

Vrhbosanskoj nadbiskupiji plaćat će 6.759 KM mjesečno

Piše: M.A.

17.8.2018

Vlada SBK je na vanrednoj sjednici, na prijedlog Katice Čerkez, ministrice obrazovanja, nauke, kulture i sporta, dala saglasnost na Ugovor o zakupu dijela zgrade koju koristi Mješovita srednja škola Travnik, a koji je u posjedu Vrhbosanske nadbiskupije Sarajevo.

Definirana cijena

Ugovorom o zakupu, na koji je data saglasnost, definirana je mjesečna cijena zakupa u iznosu od 6.759 KM, koja će se plaćati do 15. u mjesecu za svaki tekući mjesec. Ugovor je zaključen na godinu, s mogućnošću produženja.

Na ovaj način prekinuta je neizvjesnost o budućnosti oko 900 učenika Mješovite srednje škole koji će i naredne školske godine koristiti jednu polovinu zgrade Gimnazije.




Čerkez: Dala prijedlog

U ovom periodu Vlada Federacije BiH, Vlada SBK i Općina Travnik trebali bi dogovoriti finansijsku konstrukciju i izgraditi započetu zgradu Srednjoškolskog centra u Travniku. 

Do sada je Vlada Federacije izdvojila 6,2 miliona KM za izgradnju objekta. Na betonsku konstrukciju potrošeno je 5 miliona KM. Projekt Srednjoškolskog centra, u kojem su bile smještene MSŠ Travnik i Mješovita ekonomsko-ugostiteljska škola Travnik, ranije je procijenjen na 17 miliona KM.

Predstavnici Vrhbosanske nadbiskupije, Mješovite srednje škole Travnik, Općine Travnik, Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta SBK, u prisustvu sudskog izvršioca obavili su primopredaju preostalog dijela zgrade travničke gimnazije u posjed Vrhbosanske nadbiskupije.

Rješenje o izvršenju

Tako je ispoštovana presuda i rješenje o izvršenju Općinskog suda Travnik.

Trebalo je punih 15 godina da se ispoštuje prva odluka Doma za ljudska prava, ali i kasnije presuda Ustavnog suda, Kantonalnog suda Novi Travnik i Općinskog suda Travnik.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.