BUGOJNO

''Srednjobosanske šume'' završile obnovu voznog parka i mehanizacije

Obavljena je, dodaje, i primopredaja jednog vozila za gašenje manjih šumskih požara

Arhiv

Fena

26.8.2018

U Bugojnu je izvršena primopredaja dva zglobna traktora, koja su nabavljena za potrebe šumarija u Donjem Vakufu i Fojnici, čime je okončan plan modernizacije voznog parka i mehanizacije u Šumsko-privrednom društvu „Srednjobosanske šume“.

- Ovim smo ispunili naš cilj da obnovimo vozila i mašine, koje u svom radu svakodnevno koriste uposleni u srednjobosanskim šumarijama - kazao je Feni direktor ovog društva Vildan Hajić.

Obavljena je, dodaje, i primopredaja jednog vozila za gašenje manjih šumskih požara te više kombija i terenskih vozila za uposlenike ŠPD-a, odnosno tehničko osoblje.

- Nadam se da će nova mehanizacija doprinijeti još kvalitetnijem i efikasnijem šumarstvu na području SBK, u kojem je trenutno uposleno 827 radnika - naglasio je.

Prema njegovim riječima, uprava preduzeća sve više razmišlja i o nabavci teških mašina za poslove koje šumarije, zbog njihovog nedostatka, ranije nisu mogle obavljati na terenu.

- To su mašine za probijanje novih puteva koje bi, kroz određene aktivnosti, mogle koristiti i lokalnim zajednicama. Osim toga, ako se bude gradila brza cesta, bili bismo osposobljeni da postanemo partneri u tom projektu - istaknuo je Hajić.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.