TRAVNIK

Cvitanović: Šaljemo poruku života i opstanka

Početak kampanje u Travniku

M.A.

7.9.2018

Hrvatski pokret za središnju Bosnu i Hrvatsko zajedništvo koje čine stranke okupljene oko HDZ-a 1990 minutu poslije ponoći počeli su predizbornu kampanju za predstojeće opće izbore iz Travnika. U prostorijama HDZ-a 1990 obratili su se Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990, i Dijana Zelenika, kandidatkinja za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. 

- Pozivam hrvatski narod u središnjoj Bosni i u BiH da prihvati odgovornost i promijeni politiku koja misli samo na sebe i na svoj džep! Koalicija Hrvatsko zajedništvo okupila je 12 stranaka koje se nisu vodile osobnim interesom, nego ljubavlju prema ovoj domovini i svom narodu – rekao je Cvitanović.

Dijana Zelenika istaknula je da će dati svoj maksimum i zalagati se za razvoj ekonomske diplomatije kada postane član Predsjedništva BiH te da će promovirati bosanskohercegovačku privredu.

- Imam namjeru boriti se s organiziranim kriminalom. I želim se boriti protiv nelegalno stečene imovine, jer znamo šta je gospoda imala prije ulaska u politiku. Davno je bilo vrijeme da i mi imamo svog Sanadera – poručila je Zelenika, naglasivši da narodima u BiH treba povjerenje, suživot i prosperitet.

Kandidati Hrvatskog zajedništva su nakon obraćanja prošetali centrom Travnika i pored zgrade travničke gimnazije.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.